Karanténdélelőtt 2020

Ébredés, fél kilenc. Fél kilenc? Francba. De azért jót aludtam. Hol a bögre? Hol a kávé? Hol a telefonom? Miért néma? Öt nem fogadott… A főnököm is… Bocsi, nem vettem észre. Ja tényleg, az ma van?

Anya, mi lesz a reggeli? Amit találsz a hűtőben, gyerekem. Nem csinálsz rántottát? Te nem tudsz csinálni rántottát? Kell még egy kávé. Hol a telefonom. Kettő nem fogadott. Még mindig néma? Ott egye meg a fene. A főnököm is… Bocsi, megyek már, persze, emlékeztem, hogy kilenckor kezdődik. Nahát, tényleg fél tíz?

Hülye laptop, miért kapcsolódik automatikusan a webkamera?

Anya, nem vertem fel a tojást a rántottához, így is jó? Így tükörtojás.. Nem, mert szétment a sárgája, úgy nem finom. Megeszed, nem kapsz mást! Bocsánat, a mikrofon bekapcsolva maradt? Főnök úr, kér tükörtojásrántottát?

Rendben, nem poénkodom. Francba, fésülködnöm kellett volna. Főnök úr nyakkendőben, főnökasszony kisminkelve, francba… Malacka és Micimackó látszódik vajon a hálóingemen az online értekezleten? Ők nem, de Pumukli a fejemen igen. Felírom, legközelebb fésülködni!

Anya, van itthon só? Van. Hol? A helyén! Ja, jó. Elnézést, kilövöm a mikrofonomat.Valaki hozna nekem még egy kávét? Meg egy fésűt. Jó, hozok magamnak kávét. Anya, hol a vonalzóm? A helyén. Hol a helye? Anya, a muszáj milyen j? Jééé.

Anya, magyarázd el az univerzálindikátor közömbösítést! Gyerekem, minek nézel te engem? Jó, de online felelés lesz mindjárt. Figyelj, én már állatira közömbös vagyok az univerzálindikátor témában, szerintem vágj te is flegma arcot. Az elég lesz? Simán.

Anya, hol a rúzsom? Mi a töknek rúzs? Törióra lesz az osztállyal. Francba, ez is talpig sminkben, nekem meg égnek mered a hajam.

Anya, mi lesz az ebéd? Majd lesz valami, jó? De mi? Azt nem szeretem! Akkor csinálsz rántottát! Lesz spenót! Pfúj! Kedves anyuka, gyereke nem készítette el a rajz házi feladatát, kéretik pótolni 11-ig, különben kénytelen leszek egyest adni neki. Gyerekem, rajzoljál, beköltöztem a budiba!

Anya, most tényleg spenót lesz? Senki nem szereti! Gyerekem, én szeretem. Pont.

Nini, újabb négy nem fogadott hívás. Ezek tuti meg vannak fésülködve, de korántsem festenek olyan cukin Malackás és Micimackós pizsiben, mint én, bibibi. Anya, ez nem cuki. Alapszabály: gyerek nem felesel, anya pedig cuki és most már csend!

Jó, de ne legyen már spenót!

Bouvet

Fotó:  Mike Von  Unsplash