(A bejegyzést valamikor 2020. márciusának elején jegyeztem le, amikor még “tiszta volt felettünk az ég”. Aztán elfelejtettem feltenni a blogra, mert belépett az életünkbe a koronavírus. A napokban a blog facebook oldalán feltettem a kérdést, vajon mennyire néznek az olvasók bugyutának, ha mégis publikálom a “12 csillagjegy” sorozat ezen elemét és azt válaszolták: várják a bejegyzést. Íme..)

A 12 csillagjegy cukrászdába megy

KOS

Nagyi-féle túrós rétest kér, majd elmondja a felszolgálónak, hogy a nagyié finomabb azért.

BIKA

Legszívesebben mindenből enne: ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit. Pár perc tipródás után leszűkíti a kört a tíz kedvencére, majd csukott szemmel rábök egyre és abból kér. Kettőt.

IKREK

Csakis azt választja, ami már egyszer bevált, de megbánja, úgyhogy körbekóstolja a többiek sütijét. Csak egy villácskányit.

RÁK

Ő választ az egész családnak, minenkinek megmutogatja a kedvencét és rá is beszéli őket, hogy nyugodtan válasszák ezt. A végére ő el is feledkezik saját magáról, hogy utólag emelje fel a kisujját és azt mondja a pultosnak: mindegy, aranyoskám, adjon valami finomat.

OROSZLÁN

Leül egy asztal mellé, majd megkéri a partnerét, hozzon valamit, amit ő tuti szeret.

SZŰZ

Olyat választ, amit még soha nem készített és soha nem evett. Lehetőleg kimondhatatlan nevű süteményt, aminek nem tudja beazonosítani a hozzávalóit sem. A végén megjegyzi, hogy egy mignon lehet, jobb választás lett volna.

MÉRLEG

Csokimousse-szal töltött madeleine-nel szemez, mert gőze nincs, mi az, aztán marad a jó öreg Dobos tortánál.

SKORPIÓ

Percekig sopánkodik, hogy ő mennyire nem is édesszájú, meg igazából cseppet sem éhes és nem is tudja, mit kívánna, majd a legolcsóbbat választja a teljes kínálatról, mert úgy véli, rablás 800 forintot kiadni egy szelet tortáért.

NYILAS

Flörtöl a pultossal és őt kérdezi meg, mit ajánl. Elfogadja a döntést, de hozzáteszi “visszajövök, ha csalódás”.

BAK

Évente egyszer nagyon bátor és rendel valami különlegességet, egyebekben mindig mindenütt ugyanazt a süteményt választja, amiben még soha nem csalódott. De ha egyszer a bevált kedvenc nem az általa kedvelt minőségben érkezik, újabb, állandó sütit választ és soha többé nem eszik a korábbi kedvencéből.

VÍZÖNTŐ

Odaáll a pulthoz, rábök egy süteményre, fizet, leül és étkezik. Nem derül ki, hogy ízlett-e neki. Mindent megeszik és közben mosolyogva társalog, de nem fűz egy mukkot sem a süteményhez. Komolyan, a társasága néha azt gondolja, kár belé.

HALAK

Tíz percig halálos nyugalomban révedezik a pult előtt és azt mondja a pultosnak, hogy még ma dönteni fog. Ennek a pultos nagyon örül. A következő tíz percben ciccegve tipródik a pult előtt, a társasága már rég faképnél hagyta őt és eszik, ő meg még azon gondolkodik, tényleg kívánja-e a citromos ízt, vagy az a fehércsokis-mogyorós szólítja meg őt? Igazán ideges akkor lesz, ha a pultos már ötödjére kérdezi meg, hogy “na? sikerült-e választani?”, mert akkor végül kikéri a citromosat és a fehércsokis-mogyorósat is és durcán megy az asztalhoz, ahol elújságolja, hogy annyira nagyon sürgetve volt.

Bouvet

Kapcsolódó bejegyzések: