Idén januárban vetítették a mozik itthon (USA premier 2019. november) a Tőrbe ejtve című filmet. Fantasztikusan szép helyszínen, egy gyönyörű amerikai kastélyban játszódik a film, pazar képbeállításokkal, színekkel éri el, hogy le se vedd a szemed a képernyőről.

Ha csak a színészgárdát sorolom, már látod, hogy megéri megnézni. Christopher Plummer 90 évesen úgy játszik benne, hogy úristen. Minden mozdulat, mimika a helyén van és az ember ujjong, hogy még mindig aktív a színművész, akinek azért csak ott van a háta mögött egy emberöltőnyi tapasztalat.

A film főszereplője Daniel Craig, akinél valljuk be, manapság kevés szexibb látvány lehet a filmvásznon, pedig alacsony, kezd látványosan öregedni és mégis. Hogy mi a titka, nem tudom, de sanszos, hogy azok a zöld szemek, na, azok lehetnek ludasak abban, hogy a nők cikkcakkban pisilnek utána.

A Tőrbe ejtve című filmben nincs semmi James Bondos, egyetlen egy akciójelenet sem látható, igazából Daniel Craig az egész filmben csücsül valahol, egyszer meg fejhallgatóval a fején dúdol egy autóban. Az igazi “nem egy kapkodó idegbeteg” fajta. Már most felemelem a kisujjamat és felvetem az igényt: a karakteréből – Benoit Blanc magánnyomozóból – szuper kis sorozatot lehetne rittyenteni. Stipistopi, enyém az ötlet! Amúgy tiszta Colombo hadnagyos a szerep, őt meg imádtam.

Aztán ott van Chris Evans, aki Férj szerint Amerika kapitány, szerintem meg egy pasiisten, akinek van helyes arca is, ha nincs rajta szakáll.
A kisebb mellékszerepekben Jamie Lee Curtisen képedünk el, aki 61 éves korára végérvényesen elérte azt, hogy az ember azon töprengjen, hogyan lehet ennek a végtelenül maszkulim nőnek két olyan szép ember a szülője, mint Tony Curtis és Janet Leigh.

És láthatjuk Don Johnsont is, aki az én gyerekkoromban számított nagy közönségkedvencnek, ő volt a jóképű zsaru fehér öltönyben a Miami Vice-ból. Színészi tehetségéről sem akkor, sem most nem vagyok meggyőzve, de ebben a filmben hiteles volt.

(Itt meg kellene említenem a másik főszereplőt is, akit egy kubai színésznő, Ana de Armas alakít. Ööö, meg vagyok lőve, mert engem a karakter és a színészi játék teljesen hidegen hagyott. Néha remegett a csaj lába, azt jól hozta, de kb ennyit jegyeztem meg róla.)

A sztori a kőgazdag papa halála körüli rejtélyeket göngyölíti fel, illetve Daniel Craig göngyölít, miközben ül egy fotelben. Az a fránya pénz, hát persze, hogy az okozza a legtöbb galibát.

Szóval abszolút piros pont a film, családi mozizáshoz is tökéletes, aztán legyen belőle sorozat, mert ezt a modern Colombót vétek lenne nem kiaknázni sokkal jobban.

Bouvet