Minden nőnek meg kell ismernie ezeket az egyszerű kozmetikai trükköket, ami otthon is könnyen elvégezhető

Minden nő szeretne gyönyörű és jól ápolt lenni, ám ehhez van, hogy nagyon sok pénzt kell költeni. A sokféle kozmetikai és szépítkezési termék nem olcsó mulatság főleg, ha jó minőségűt akarunk vásárolni. Ám léteznek olyan házi praktikák, amelyekkel időt és pénzt takaríthatunk meg. Ezek a trükkök segítenek, hogy a legjobb formánkban legyünk minden egyes nap. Biztos jártatok már úgy, hogy siettetek valahova, ezért nem tudtátok tökéletesre megcsinálni a sminketeket, vagy a kedvenc ruhátokat össze rúzsoztátok a nagy kapkodás közepette. Nos ezeknek a balszerencsés helyzeteknek vége.

Mai cikkünk azért jött létre, hogy minden nőnek segítő jobbot nyújtsunk az ilyen helyzetekben.

1) Hogyan fesd ki a szád, hogy a sarkok ne legyenek rúzsosak.

Annak érdekében, hogy elkerüld, hogy tiszta rúzs legyen az ajkad, vegyél egy fülpiszkálót a szádba, a képen látható módon és így kend ki a kozmetikai termékkel. Így tökéletes lesz a smink.

Videós segítség:

2) Mit csinálj, ha a kedvenc szájfényed vagy szempillaspirálod beszáradt?

Fogd a kozmetikai terméket és tedd bele egy pohár meleg vízbe, viszont arra figyelj, hogy ne legyen túl forró. Hagyd benne legalább három percig, majd vedd ki és már használhatod is.

Videós segítség:

3) Ombre ajkak könnyű és egyszerű készítése.

Már régóta szerettél volna ombre ajkakat, de nem tudtad, hogyan állj neki? Most segítünk, hogy egyszerűen és gyorsan meg tudd csinálni. Ahhoz, hogy ezt a hatást el tudd érni ki kell rúzsoznod a szádat. Ezután fogj egy fülpiszkálót mártsd bele az alapozóba és a bal képen látható módon tegyél pöttyöket a felső és az alsó ajkaidra és egy szivacs segítségével dolgozd bele.

Videós segítség:

4) Hogyan és hány rétegben kend fel a vízálló szempillaspirált, hogy könnyen el tudd távolítani.

Bosszantó tud lenni, ha egy bizonyos idő után a szempillaspirál fekete foltokat hagy a szemed körül, pontosan emiatt használnak sokan vízálló spirált, ám ezt sokkal nehezebb lemosni. Itt egy trükk, amivel tartós pillákat csinálhatsz magadnak valamint egyszerűen le is tudod szedni nap végén. Kenj fel egy réteg hagyományos szempillaspirált, majd két réteg vízállót.

5) Hogyan tisztítsd meg gyorsan a sminkecseteket.

Hetente legalább egyszer célszerű lenne kimosni a sminkecseteket, ám ehhez nem mindenkinek van kedve. Annak érdekében, hogy gyorsan és egyszerűen ki tudd tisztítani ezeket a tárgyakat, a következőt kell tenned. Egy kevés meleg vízbe keverj folyékony szappant majd helyezz bele egy szűrőt. Mártsd bele és addig húzogasd az ecsetet a szűrőn, amíg meg nem tisztul.

Videós segítség:

6) Hogyan készíts magadnak füstös szemeket összesen 10 másodperc alatt.

A füstös szemeknek van egy gyorsabb és egyszerűbb verziója, amit pillanatok alatt meg lehet csinálni. Húzd ki alul és felül a szemed, majd a gyűrűsujjad és egy ecset segítségével satírozd el ezeket a vonalakat. Miután ez megtörtént csak fesd ki a szempilláidat és kész is.

7) Hogyan csinálj magadnak keskenyebb orrot.

Ha nem vagy megelégedve az orrod formájával, akkor egy kis smink segítségével keskenyebbé teheted. Csak fogj egy szemöldök ceruzát és egy korrektort. A ceruzával meg kell rajzolnod a kontúrt az orrtőtől egészen az orrcimpáig, majd korrektorral ki kell emelned az orrcsontot. Ezeket dolgozd össze és kész is van.

Videós segítség:

8) Hogyan távolítsd el a sötét foltokat a szemed alól.

Ha meg szeretnél szabadulni a szemed alatt éktelenkedő karikáktól, akkor használj banánhéjat. Vágj a héjból két kis részt, amit majd a szemed alatt kell tartanod legalább egy percig. Ezután észre fogod venni, hogy a szemed környéke frissebbnek fog kinézni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Beauty Hacks (@beautyhacks) által megosztott bejegyzés,

9) Hogyan készíts magadnak tökéletes francia manikűrt.

Fogj egy tetszőleges körömlakkot, az ecsetét pedig töröld szárazra majd vágd formára. A szélei legyenek hegyesek míg a közepe félkör alakú. Mártsd bele a lakkba és a köröm végeket fesd be vele.

Videós segítség:

10) A francia manikűr elkészítésének másik módszere.

Íme, egy még könnyebb megoldás, hogy szép legyen a francia manikűröd. Kend le a körmeidet körömágy színű körömlakkal, majd mikor megszáradtak ragaszd be ragtapasszal. A tapasz oldalán lévő ív segítségével egyszerűbben meg tudod festeni a fehér körömvégeket.

11) Hogyan készíts manikűrt képregény stílusban.

Szereted a képregényeket és mindig is arról álmodtál, hogy egyszer olyan típusú körmeid lehetnek? Nos itt egy nagyon jó módszer, amivel elérheted a kívánt hatást. Gyűjtsd össze azoknak a karaktereknek a képét, akiket kedvelsz. A mintát helyezd a körmödre és egy nedves szivaccsal kezdd el nyomkodni a papírt. A víztől át fog tapadni a kép a körmödre, ezután nincs más teendőd csak rögzíteni egy átlátszó körömlakkal.

12) Hogyan simítsd hátra a kósza valamint a baba hajszálaidat, ha felkötöd a hajad?

A felkötött hajnál csupán csak egy probléma van. Rengeteg ilyenkor a kósza hajszál, amik csak úgy vannak és éktelenkednek az ember fején. Ha el akarod kerülni, hogy úgy nézz ki mint egy madárfészek, akkor fogj egy szőlőzsírt és kend be vele az ujjaidat. Ezután simítsd végig azon a területen, ahol felállnak a szálak.

Videós segítség:

13) Hogyan csinálj magadnak természetes göndör fürtöket.

Válaszd kétfelé a hajadat, fogj egy régi és tiszta harisnyát és csavard össze. Tekerd rá a hajadat, majd egy hajgumi segítségével rögzítsd, fújd be vízzel és feküdj le aludni. Amikor reggel felkelsz engedd ki a hajad.

14) Hogyan kerüld el, hogy tiszta rúzs és alapozófoltos legyen a ruhád.

Azok a lányok, akik nap mint nap sminkelnek, gyakran átélik milyen rossz, amikor a kedvenc ruhadarabjuk foltos lesz. Annak érdekében, hogy többé ne legyen olyan, húzz a fejedre egy papírszatyrot és azon keresztül próbáld meg a felsőidet felvenni.

Videós segítség: